گروت کلینیک بتن ایران
مقدمه
گروت ماده ای ترکیبی است که مقاومت فشاری بالایی دارد و با توجه به خاصیت منبسط شوندگی خود کلیه حفرات را پر میکند . گروت ترکیبی از سیمان ، سیلیس و پلیمر ها و مونومرهایی به منظور بهبود خواص و عملکرد است . گروت های پایه سیمانی مقاومت دینامیکی پایین دارند و در نقاطی که نیاز به مقاومت دینامیکی باشد از گروت های اپوکسی استفاده میشود .
به طور کلی از گروت برای پرکردن فاصله بین صفحه ستون و بتن بستر استفاده میشود . بدین ترتیب از گروت در محل اتصال صفحه ستونها به پی ، صفحه ستونها به پداستالها و همچنین صفحات نصب تجهیزات سنگینی که پایه های آنها بر روی سازه ای بتنی سوار میگردد ، استفاده میشود .
روش اختلاط و اجرا
گروت پایه سیمانی به صورت پودری آماده مصرف که باید با مقدار مشخصی آب مخلوط شود ، ارائه میگردد . میزان آب مورد نیاز جهت اختلاط با یک کیسه گروت ، بسته به وزن کیسه و نتایج آزمایشگاهی آن ، توسط کارخانه تولید کننده در قالب برگ مشخصات فنی به خریدار ارائه خواهد شد . همچنین روش اختلاط هر نوع گروت در این برگه ها قید شده است .
پس از قالب بندی اطراف محل صفحه ستون و نظافت کامل محل ، بتنی که گروت روی آن اجرا خواهد شد را بصورت اشباع با سطح خشک مرطوب میکنیم ( با این هدف که بتن بستر آب مخلوط گروت را جذب نکنه ) و سپس ترکیب گروت را در قالبی که اطراف صفحه ستون مستقر کرده ایم میریزیم . در محل هایی که فاصله صفحه ستون و بتن بستر کم باشد و امکان گروت ریزی ثقلی نداشته باشیم ، از تزریق گروت پایه سیمانی استفاده میکنیم . گروت پایه سیمانی نیازمند طی نموندن دوره عمل آوری برای رسیدن به حداکثر مقاومت خود است .
در مورد گروت های اپوکسی سطح بتن به هیچ وجه نباید مرطوب باشد . پس از مخلوط کردن رزین و هاردنر اپوکسی و جزء پودری مطابق دستور العمل تولید کننده ، مانند گروت پایه سیمانی در صورتیکه امکان گروت ریزی ثقلی وجود داشته باشد گروت را در قالب میریزیم و در غیر اینصورت از تزریق گروت بوسیله پمپ تحت فشار استفاده میکنیم . گروت اپوکسی نیازی به یط نمودن دوره عمل آوری ندارد اکل باید تا زمان حصول گیرش ترکیب اپوکسی صبر کرد .
تفاوت های گروت های پایه سیمانی و اپوکسی
گروت های پایه سیمانی و گروت های اپوکسی کاربردهای متفاوتی در صنعت ساختان دارند . هرچند در برخی موارد امکان استفاده از هر دو محصول وجود دارد اما به طور کلی گروت های اپوکسی در موارد زیر توصیه میشوند :
· مصارف با مقاومت بسیار زیاد که موجب کمترین از کارافتادگی بشوند
· تامین مقاومت در برابر مواد شیمیایی و روغن ( یا مواد نفتی ) و در برخی موارد جلوگیری از خوردگی
· لرزه گیری
· گروت ریزی کمپروسورهای پیستونی
· مصارفی که به حداکثر چسبندگی با فونداسیون و دستگاه یا بیس پلیت نیاز دارند تا سازه ای یکپارچه حاصل گردد
· گروت ریزی انکربولتها ، کابلها یا میله که باید بارهای کششی زیادی را تحمل کنند
· تزریق سیستم های اپوکسی ( فقط مایع ) پر نشده به داخل ترکها و منافذ عمیق برای تعمیرات بتن
· تحمل بارگذاری دینامیکی سنگین بدون خرابی
همچنین استفاده از گروت های پایه سیمانی در موارد زیر توصیه میگردد :
· ساخت و سازهای عمومی عمرانی
· گروت ریزی انکر بولتها ، کابلها یا میله که نیازی به تحمل بارهای کششی زیاد نیست
· موارد کاربری ماشین آلات یا تجهیزات دارای چرخه دمایی یا دماهای بالای طولانی مدت بیش از 93.3 درجه سانتیگراد
· موارد کاربری ماشین آلات یا تجهیزاتی که بارگذاری دینامیکی سنگینی ندارند
همچنین در موارد زیر میتوان از هر دو نوع گروت پایه سیمانی یا اپوکسی استفاده نمود :
· هرگونه نصب تجهیزات دورانی غیر بحرانی یا مواقعی که قابلیت اطمینان و عملکرد بلند مدت تجهیزات ، دغدغه اصلی بهره بردار نباشد
· در المان های سازه ای که به بیشترین تکیه گاه اتکایی نیاز دارند
در صورتیکه در شرایط مشابه قصد انتخاب بین گروت پایه سیمانی و گروت اپوکسی را داشته باشیم ، بهتر این نکته که گروت اپوکسی نیاز به طی دوره عمل آوری ندارد و در نتیجه سریعتر آماده بهر برداری میگردد را در نظر بگیریم .
کلینیک بتن ایران ، افتخار دارد که در قالب شرکت های رایحه بتن سبز و ژرف تابان مهر ، همراه مطمئن صنعتگران شریف و کوشندگان راه آبادانی ایران عزیز است .