راز ناگفته تسلط بر کاشی درجه ۴ در فقط 5 روز

مرضیه گِیل (نویسنده) زاده ۱۲۸۷ خورشیدی، نوهی عبدالرحیم ضرابی، و فرزند میرزا علیقلی خان نبیلالدوله زاده ۱۲۵۸ خورشیدی، از نوادگان خواجه رضا نایبالایاله کاشی (که از علاقمندان به مسلک لاادریه خوانده میشد) از دیگر چهرههای این خاندان است، او با همسر پزشک علاقهمند به ایران به مناطق دور افتاده و محروم سفر میکرد و به درمان مردم نیازمند میپرداختند. سهراب سپهری شاعر و نقاش کاشانی نوه حمیده بانو ضرابی نیز از نوادگان خواجه رضا نایبالایاله است، جد پدری او نیز به مولانا علی ضرابی میرسد. میرزا صادق فرزند رضا نایب الایاله جد میرزا عبدالرحیم کلانتر پدر نبیلالدوله، حمیده ضرابی مادربزرگ سهراب سپهری بود. امیر غیاث بیک (متوفی ۱۱۴۶) پسری داشت به نام امیر شریف بیک دنبلی معروف به عباس منظورخان ضرابی که او هم پسری داشت به نام امیر فاضل بیک که پدر آقامحمد دنبلی ضرابی پدر فتح علی خان صبا است. پسر دیگر آقامحمد دنبلی ضرابی، میرزا محمدعلی خان وزیر لطفعلی خان زند بود که پدر میرزا احمد کاشانی متخلص به صبور است و محمد تقی بهار از نوادگان وی میباشد. بهاره ضرابی هنرمند معاصر، اکتیویست اجتماعی از نوادگان رضا نایبالایاله است. خاندان ضرابی شهر کاشان از خاندانهای بزرگ کاشان هستند که جد اعلای ایشان انوشیروان دادگر است.

این سلسله به خاندان دنبلی هم معروف است. شجره نامه سلسله علیه ملک الشعرا صبا (طایفه ضرابی) خاندان ضرابی (صبای کاشانی) که از معتبرترین و با اصالتترین و خوشنامترین خاندانهای ایرانیاند به پردیان نیز مشهورند، نجبای این خاندان اصیل از قدیم در قلعه دنبل که بوسیله شاه کیکاوس کبیر احداث شده بود و چهار هزار و سیصد سال قبل از دولت اسلام پشت به پشت داشته اند همیشه ممدوح شعرا و مطلوب روزگار بوده اند. جنبش جنگل یا نهضت جنگل یا قیام جنگل، جنبشی سیاسی همراه با مبارزهٔ مسلحانه در ایران بود که از سال ۱۲۹۳ به رهبری میرزا کوچکخان جنگلی به مبارزهٔ مسلحانه ضد ارتش خارجی داخل خاک ایران و بریگاد قزاق، که زیر دست افسران روسی تعلیم و تربیت شده بودند، پرداخت. کتاب مرآةالقاسان یگانه اثر با اطلاعات دقیق و نفیس دربارهی تاریخ و جغرافیا و خاندانها و رجال شهر باستانی کاشان است که به درخواست و سفارش مرکز مملکت، به تشویق مانکجی لیمجی هاتریا زردتشتی پارسی از حاکم کاشان جلالالدین میرزا احتشامالممالک در قرن سیزدهم هجری نوشته شده است.

فتحعلیخان ملکالشعرا متخلص به صبا نیز در حدود کاشان، نطنز و جوشقان غالی مامور بود، آقا محمدخان ضرابی نیز از کارگزاران دیوان اعلی در کاشان بود و پنج پسر به نامهای آقا شریف کاشی، رضای نایبالایاله کاشی، میرزا محمدعلیخان کاشی، فتحعلیخان صبای کاشانی، آقا مهدی وکیلالرعایای کاشی داشت. او میگفت سرهگرایان که هوادار پاکسازی پارسی از هرگونه واژهٔ تازی هستند راه نادرستی میپویند و باید واژگانی چون «کتاب»، «جمله» و غیره را نگاه داشت و نامواژگان (اسمها) یی که اکنون در زبان توده بسیار کاربرد دارند را دست نزد. این فیلم با صرف هزینه ۴۵۰ میلیون تومانی راه ورود به سینما را در پیش گرفت. هرآینه پذیرش ناراستیهای پیشین و کوشش برای بازگشت به راه راست در این نمونه الگویی شود برای دیگر نمونهها و جنبشی شود برای وارهیدن از این بنبست. ↑ «بدشانسی "بازگشت لوک خوششانس" به سینما! معترضان در بلوار هاشمیه مشهد به مناسبت چهلم ابوالفضل آدینهزاده با آتش زدن لاستیک و ایجاد راهبندان ترافیک شدیدی را ایجاد کردند در سقز سوگواران بر مزار دانیال پابندی، از کشتهشدگان اعتراضات، سرود «ای شهیدان» خواندند.

تخلص نمیکرد؛ صبا تخلص پدربزرگ وی بود، محمودخان ملکالشعرا نقاشیهای خود را با عنوان شریف و بندهی درگاه محمود امضا میکرد. مسجد جامع مرند در مرکز شهر مرند واقع شده است طبق کتیبه محراب مسجد این بنا در سال ۷۳۱ هجری در زمان سلطنت ابوسعید بهادرخان از محل خیرات مردم مرند و جزیهای که در آن زمان از غیر مسلمان میگرفتند به تولیت حسین بن محمود ابن تاج خواجه ساخته فرق کاشی و سرامیک چیه شده است. مردم شهر اراک عمدتاً مسلمان و پیرو مذهب شیعه هستند، اما اقلیتی از مسیحی و بهائی نیز وجود دارند. قدرت و جهانگیر از جاعلان معروف تحت تعقیب پلیس قصد دارند از کشور بگریزند اما این دو، طی ماجراهایی درمییابند که با رمالی میتوانند کار و کاسبی جدیدی را پیشه کنند. او را تشویق میکنند و او نیز با کشیدن پرتره معلمین محبوبیت مییابد. نسخهای از کتاب به کتابخانه موزه بریتانیا The British Library تعلق دارد، نسخهی دیگری نیز در موسسهی کاما Cama Oriental Institute نگهداری میشود. در جوش مافوق صوت از پلاستیک، فرکانس بالا (۱۵ کیلوهرتز تا ۴۰ کیلوهرتز) لرزش دامنه پایین استفاده میشود برای ایجاد گرما از طریق اصطکاک بین مواد به هم میپیوندند. از این میان در اسپهان بیش از دیگر شهرها کارشان گـُل کرد و مردم همراهشان شدند تا در گوشه گوشهٔ شهر کاشتههای آنها یکی پس از دیگری به بار نشیند.