چگونه پس انداز زیادی نقد با بازوبند شنا؟
در پایان فصل ۱۳۵۴ علی جباری پس از ده سال حضور بیوقفه در تیم تاج از این تیم جدا شد. شروع تاج در این فصل به گونهای بود که افت تیم در نیمفصل دوم (کسب ۵ پیروزی، ۲ تساوی و ۴ باخت) نیز خللی در صدرنشینی آبیپوشان وارد نکرد. شکست ۰-۶ آبیپوشان در برابر پرسپولیس در نیمفصل اول مسابقات از اتفاقات شایان ذکر این فصل بود. تعداد بازیکنان ملیپوش تاج نیز به مراتب بیشتر بود، اگر چه ملیپوشان این تیم در آن زمان به دلیل شکست برابر تیم ملی استرالیا و ناکامی در راهیابی به جام جهانی ۱۹۷۴ از روحیهٔ مناسبی برخوردار نبودند. در اردیبهشت ۱۳۵۶ تیم جوان تاج با نتیجهٔ ۳−۰ تیم پر مهرهٔ پرسپولیس را شکست داد و شگفتی دور رفت لیگ پنجم تخت جمشید را آفرید. در خرداد ۱۳۵۷ و در میانههای لیگ ششم تخت جمشید تیم ملی ایران پس از طی اردوهای آمادهسازی و انجام بازیهای دوستانه رهسپار آرژانتین شد. تعدادی از گلهای تیم ملی نیز توسط بازیکنان تاج به ثمر رسید از جمله یک هتریک غلامحسین مظلومی در دیدار نخست برابر تیم ملی پاکستان. غلامحسین مظلومی در این فصل نیز با به ثمر رساندن ۱۰ گل یکی از بازیکنان تأثیر گذار تاج بود و برای دومین سال پیاپی به عنوان آقای گلی مسابقات (مشترکاً به همراه عزیز اسپندار از ملوان) دست یافت.
در پایان این مسابقات تاج با ۲ امتیاز اختلاف نسبت به پرسپولیس در جای دوم قرار گرفت و غلامحسین مظلومی با ۱۵ گل زده آقای گل مسابقات شد. همچنین این وسیله برای جلسات آموزشی گروهی تعداد بالا بسیار مناسب است و شرایط را برای هنرجویان مبتدی ایمن میکند. ظهور دو بارهٔ باشگاه شاهین با نام شهباز و کوچ گروهی از ستارگان تاج به این تیم، رویارویی تاج و شهباز را برای طرفداران تاج به جدالی حیاتی بدل نمود که از اهمیت و حساسیتی همردیف با مصافهای تاریخی تاج و شاهین، و فراتر از هماوردی با دیگر باشگاههای تهرانی برخوردار بود. پیوستن جمعی از بزرگان تاج به تیم شهباز تهران نیز از رویدادهای مهم فصل ۵۵−۱۳۵۴ فوتبال ایران بود. پس از این تحولات، لیگ فوتبال ایران از سال ۱۳۵۲ با ساختاری نوین و به نام «جام تخت جمشید» به راه خود ادامه داد و نخستین دورهاش از ۸ تیر ۱۳۵۲ با حضور ۱۲ تیم در یک گروه آغاز گردید. تاج با افزودن چند چهرهٔ جوان دیگر به ترکیب خود همچنان یکی از جوانترین تیمهای لیگ تخت جمشید بود. او فوتبال را از تیمهای پایهٔ تاج و زیر نظر پدر آغاز کرده بود، اما پس از بازی در تیمهای عقاب و پاس و تنها در زمانی که در تیم ملی ایران جایگاه ثابتی پیدا کرد، به تیم اول تاج اضافه شد.
با کنار رفتن بخشی از بازیکنان نامدار تاج به دلیل خداحافظی از فوتبال یا انتقال به تیمهای دیگر، رایکوف به دنبال افزودن بازیکنان جوان بیشتری به تیم بود. بالاتر از تیمهای پرسپولیس و هما قرار گرفت و جام تخت جمشید را از آن خود کرد. سه ماه پس از این بازی نیز دیدار برگشت دو تیم در لیگ تخت جمشید با تساوی ۱−۱ به پایان رسید. در این فصل مصطفی مسلمی، جهانگیر کوثری و سعید مراغهچیان بازیکنان تازهراهیافته به تیم اول تاج بودند. علی جباری و منصور پورحیدری دو تن از بزرگان باشگاه در این دوره از دنیای فوتبال خداحافظی کردند. در ترکیب تیم ملی ۹ نفر از ۲۰ بازیکن عضو باشگاه تاج بودند و این در حالی بود که منصور پورحیدری دیگر بازیکن تیم تاج از حضور در تیم ملی انصراف داده بود تا جا برای جوانان باز شود. منصور رشیدی، عباس نوینروزگار و حجتالله خاکسار تهرانی بازیکنان دیگری بودند که در ۱۳۵۲ به آبیپوشان پیوستند. آبیپوشان در نهایت این بازی را با حساب ۴−۲ به سود خود خاتمه دادند. نخستین رویارویی تاج و تیم پر ستارهٔ شهباز در این فصل جمعه ۲۲ مرداد ۱۳۵۵ رقم خورد.
شهباز در واقع همان شاهین تهران بود که به دلیل ممنوعیت فعالیت با نام شاهین، پس از ۸ سال با نام شهباز به سطح اول فوتبال ایران بازگشته بود. در رشته فوتبال تیم ملی با مربیگری فرانک اوفارل به میدان رفت. با رفتن رایکوف، علی داناییفرد، مربی سالهای دور تاج هدایت تیم را بهطور موقت در بازیهای پایانی لیگ به عهده گرفت. به دنبال تعطیلی مسابقات فوتبال در ایران جکیچ مربی تاج ایران را ترک کرد و در امارات به مربیگری مشغول فروش بازوبند بادی شنا شد. در ابتدای فصل ۱۳۵۶ ولادیمیر جکیچ مربی اصالتاً یوگسلاو آلمانی به ایران آمد و به عنوان سرمربی تازهٔ تاج معرفی شد. در پاییز ۱۳۵۶ مسابقات جام حذفی ۵۷-۱۳۵۶ با تأخیر فراوان آغاز شد. در این فصل برای نخستین دورهٔ مسابقات جام حذفی فوتبال ایران نیز برگزار گردید که تاج طبق قرعه در مرحله یک شانزدهم نهایی برابر تهرانجوان قرار گرفت و بعد از تساوی ۱-۱ در وقتهای معمول و اضافه در ضربات پنالتی ۵-۶ مغلوب شد و از در همان گام نخست از دور رقابتها کنار رفت. محرم عاشری، حسن روشن و سعید مراغهچیان گلزنان تاج در این شهرآورد بودند. ۴ بازیکن تاج (حسن نظری، حسن روشن، آندرانیک اسکندریان، ایرج داناییفرد) در جام جهانی ۱۹۷۸ برای ایران به میدان رفتند. Artic le was generated wi th the help of GSA Cont en t Generator DEMO!